jack links

Jack Link's - Meat Makers - Indiana - Wild West


Jack Link's Meat Makers Jerky Beef Jerky Wild West JerkyNY

Meat Makers Pork Jerky
Meat Makers Pork Jerky


köp nötkött Jerky med ditt kreditkort eller via PayPal

DPD PostNordJerky är magert kött som har trimmats av fett, skärs i remsor och torkas sedan för att förhindra förstöring. Normalt inkluderar denna torkning tillsats av salt för att förhindra att bakterier utvecklas på köttet innan tillräcklig fukt har avlägsnats. Ordet "jerky" härstammar från Quechua word ch'arki som betyder "torkat, saltat kött". Allt som behövs för att producera grundläggande "jerky" är en lågtorkande torkningsmetod och salt för att hämma bakteriel tillväxt.
Modernt tillverkade jerky marineras normalt i en kryddat krydd eller vätska, och torkas, dehydreras eller röks med låg värme (vanligen under 70 ° C). Vissa produkttillverkare finmalar kött, blandar i kryddor och trycker på köttpasta i plana former före torkning.
Jerky är redo att äta och behöver ingen ytterligare förberedelser. Den kan lagras i flera månader utan kylning. När proteinet till fuktinnehåll är korrekt, härdas det resulterande köttet eller konserveras.
Biltong är en form av torkat, härdat kött som har sitt ursprung i Sydafrika, Zimbabwe och Namibia. Olika typer av kött används för att producera det, allt från nötkött och viltkött till köttfiléer som skärs i remsor som följer muskelkornet eller platta bitar skivade över kornet. Det är relaterat till beef jerky genom att de är både kryddade, torkade kött; Emellertid skiljer sig de typiska ingredienserna, smak- och produktionsprocesserna. I synnerhet är den huvudsakliga skillnaden att Biltong är vanligtvis mycket mindre söt än jerky.